Junioři nestačili na Třinec, rozhodla první třetina

Zlínští junioři nevyužili šanci dotáhnout se na své konkurenty v tabulce, na domácím ledě podlehli třineckým Ocelářům. Určujícím prvkem zápasu byla hned první třetina, ve které hosté odskočili Beranům třemi góly, po přestávce navíc přidali ještě čtvrtý. Následně se junioři zvedli a zejména díky dvěma trefám v závěru utkání se dotáhli na rozdíl jediné branky, snížení však přišlo pozdě. Hosté pojistili výsledek gólem do prázdné zlínské branky a odváží si ze Zimního stadionu Luďka Čajky tři body.
6.kolo, čt 3.3.2022, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
3:5
(0:3, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 36. Masař, 57. Dědek (Pilát, Nábělek), 58. Čechmánek (Luža) – 3. Pětník, 6. Moškoř, 17. Chovaniak (Geidl, Moškoř), 27. Kozlík (Moškoř, Klimek), 59. Ramik (Matěj). Rozhodčí: Kohoutek, Čuňočka – Mikšík, Štěrba. Vyloučení: 5:7 Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 280. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:5.

Šarman (21. Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Sýkora, Talafa, Velikovský, Kráčalík – Martinec, Marek, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Hrazdira, Luža, Čechmánek, Laciga.

Klimek – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.

Úvodní dějství dnešního utkání přineslo tři branky, z čehož ale všechny padly za záda gólmana žlutomodrých. Nutno však uznat, že se často jednalo spíše o velké chyby v defenzívě. První tuto hrubku dokázal potrestat Richard Pětník, který tak učinil už po dvou minutách hry. O pouhé tři minuty později se k němu přidal i Jan Moškoř, který nejenže využil dalšího zaváhání soupeře, ale vstřelil gól dokonce ve vlastním oslabení. Ani to ale nezastavilo mizérii Beranů, kteří si v závěru třetiny nepohlídali Daniela Chovaniaka. Ten se po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů ocitl nikým nehlídaný před brankářem ševců, kde mu už úspěšné zakončení nenadělalo příliš velké problémy.

Ve druhé periodě jsme byli svědky již více vyrovnané hry, což se i podepsalo na počtu gólů, které si oba celky rozdělily rovným dílem. O ten první se ale postaral Matěj Kozlík, který tak po překonání brankáře dostal Oceláře do již čtyřbrankového vedení. Díky jeho střele si navíc připsal asistenci dokonce i gólman Třince. Pouhých pět minut před odchodem do šaten se ale o slovo přihlásil Jakub Masař, který tak ještě dal svým spoluhráčům naději na zisk bodů.

Poslední dvacetiminutovka nabídla výrazně lepší hru Zlína, který ale až trestuhodně zahodil nespočet přesilových her, díky čemuž hosté nakonec udrželi vedení. Nakonec se ale pořádně nadřeli, protože mladí Berani snížili během chvíle na rozdíl jediného gólu. Nejprve dlouhého tlaku zvládl využít Matyáš Dědek, dvě minuty před koncem základní hrací doby se navíc prosadil Jakub Čechmánek.

Při následné hře bez brankáře ale domácímu celku výrazně chyběl jeden hráč, čehož Oceláři náležitě využili. Michal Ramik ze středního pásma úspěšně mířil do prázdné klece ševců a upravil tak skóre na konečných 3:5. Třinec si tak upevnil druhé místo ve skupině A, zatímco Zlín se pořád nachází na tom posledním. Na třetí Hradec Králové ale ztrácí pouze tři body, ztrátu tak může velmi rychle dohnat.

Fotogalerie